Nu hvor foråret er startet, kan vi findes mere og mere udenfor. Arbejd i haven fra en tur gennem skoven. Med dette forårvejr er det begge lækre! Arbejder du i din have, og kan du stadig bruge nogle haveideer? I denne blog vil vi diskutere stedsegrønne Hækplanter Heijnen. Hvad er fordelene ved dette, og hvilke stedsegrønne hækplanter er der?

Stedsegrønne hækplanter

Du finder dem i næsten enhver hollandsk have: stedsegrønne hækplanter. Buxus, Rhododendron og Holly. Hvad med Ivy? Alle populære buske, der er stedsegrønne. Men hvad betyder dette udtryk egentlig? En stedsegrøn hækplante – navnet siger faktisk det hele – forbliver smukt grønt hele året rundt. Selv om vinteren, når det fryser.

Forskel stedsegrønne og vinterharde?

Ovenfor læser du, at en stedsegrøn busk forbliver smuk grøn hele året rundt. Dette betyder, at det også er hårdt. Stadig behøver en hårdfør plante ikke altid være stedsegrøn. Det kan også være tilfældet, at det mister sine blade om efteråret og derefter spirer igen om foråret.

Den store forskel mellem hårdfør og stedsegrøn er udseendet af busken om vinteren. Fælles for dem er, at de begge overlever de hollandske vintre. Uanset om du går efter en hårdfør eller en stedsegrøn plante, er det helt op til dig. Leder du efter en stedsegrøn hækplante? Nedenfor har vi listet et antal populære varianter:

Vedbend

Hvem kender ikke denne busk? Ivy, også kaldet Hedera, er ekstremt populær i vores land. Du kan se det forskellige steder. Mod hegnet som en grøn grænse, men busken kan også lide at klatre op mod huse eller træer. Ivy er en ideel stedsegrøn hækplante til at skabe ly. Det er en hurtigavler, der kræver lidt vedligeholdelse. Hedera vokser helt lukket på omkring tre år.

Leave a Comment on Hækplanter Heijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published.