Juni måned er ankommet, så det er tid til at se, hvilke opgaver der er behov for i køkkenhaven. Denne travle sommerperiode er ofte domineret af såning, plantning og vanding nok. Ud over husarbejderne medfører juni måned også meget skønhed. Tænk friske grøntsager, blomstrende blomster og solrigt vejr. Vi har opført flere tip, så du hurtigt kan komme i gang i køkkenhaven og nyde al den friske frugt og grøntsager.

Bær og frugt
Jordbær skal dækkes med halm, så frugterne ikke hænger på den fugtige jord og begynder at rådne. Fjern også skuddene regelmæssigt, medmindre du har brug for dem til at dyrke nye planter. Det er bedst at forny jordbærplanterne hvert tredje år. Beskyt frugterne mod fugleskader med et net;
Tid til at tynde æblerne og pærerne ud, men vent til efter juni. Desuden skal du kontrollere æbletræerne ugentligt for meldug. Hvis æbletræet ikke viser liv på årets længste dag, er der noget galt, så hold øje med det;
Dæk bærbuskene med net i tide for at forhindre fugleskader. Du kan også bruge en fugleskræmsel til dette. Kontroller også buskene regelmæssigt for angreb fra insekter eller svampesygdomme;
Er du fan af kiwier? Så er det nu tid til at plante disse;
Tynd også kirsebær, ferskner og blommerløg

Leave a Comment on Juni: Hvad skal jeg lave i køkkenhaven?

Leave a Reply

Your email address will not be published.